3 en 4 maart: Landelijke Sterrenkijkdagen

Speur de hemel af naar planeten en satellieten en leer sterrenbeelden herkennen tijdens de extra lange kijkavonden op Sonnenborgh. Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen op 3 en 4 maart is Sonnenborgh geopend tegen een gereduceerde prijs: kinderen en volwassenen kunnen voor €5,- naar binnen. Reserveren is niet nodig, kom gewoon langs!

Sterren kijken
Bij helder weer werp je zelf een blik in de ruimte door de grote telescopen van Sonnenborgh. Tuur naar bergen, kraters en ravijnen op de maan en ga op zoek naar je eigen sterrenbeeld. Ook als het bewolkt is kun je sterren kijken: in het kleine planetarium van Sonnenborgh vlieg je zo naar de maan, Saturnus of Mars. Er zijn meerdere korte voorstellingen per avond.

Lezingen

Bezoek daarnaast de lezingen in de oude collegezaal: 

19.30 uur - kinderlezing over de maan of de sterren (afhankelijk van wat er die avond te zien is aan de hemel). 
Voor kinderen vanaf 6 jaar

20.30 uur - Sterrenstelsels: over de oerknal en de ontwikkeling van het heelal sindsdien. 
Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen

21.30 uur - De zoektocht naar exoplaneten: wat zijn dit eigenlijk precies en zou er leven mogelijk zijn op deze exoplaneten..? 
Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen

data: vrijdag 3 en zaterdag 4 maart 2017
tijden: 19.00 – 23.00 uur

leeftijd: voor 6 jaar en ouder

prijs: tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen gelden aangepaste toegangsprijzen: kinderen en volwassen kunnen voor €5,- naar binnen. Vooraf aanmelden hoeft niet, kom gewoon langs tussen 19.00 en 23.00 uur!

© 2017 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//