Vanaf 24 februari: Cursus Erfgoed Utrecht

Meer weten over de cultuurhistorie van Utrecht? Volg de cursus Erfgoed Utrecht van Gilde Utrecht. De cursus start in februari 2017 en bestaat uit 13 lezingen op 13 bijzondere locaties in Utrecht, waaronder Sonnenborgh. De inschrijving is gestart!

De cursus Erfgoed Utrecht heeft de stadsgeschiedenis als invalshoek en laat u die horen en zien door middel van lezingen, documenten, museumbezoek en rondleidingen in de stad. De stad wordt vanuit diverse hoeken benaderd en zaken als religie, cultuur, economie en wetenschap komen uitgebreid aan bod. Met deze cursus gaat u meer begrijpen van de geschiedenis van Utrecht. Er zijn twee semesters, het eerste in het voorjaar en het tweede in het najaar, altijd op vrijdagochtend.

De cursus kent een aantrekkelijke combinatie van elementen, met altijd: een bijzondere spreker, op een bijzondere locatie, met afsluitend een op maat gemaakte wandeling onder begeleiding van een gids.

Deze cursus is een initiatief van Gilde Utrecht en partner het Utrechts Monumenten Fonds en wordt mogelijk gemaakt door de ‘ vrienden van’, een groep Utrechtse organisaties op het gebied van erfgoed.

data: 24 februari/3 maart/10 maart/17 maart/24 maart/31 maart/7 april
tijd: 9.30 - 13.00 uur 
prijs: €120,-
meer info en aanmelden:
via de site van Gilde Utrecht

© 2017 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//