Mobiel Planetarium

Sonnenborgh beschikt over een mobiel planetarium. Met dit planetarium kan een van onze medewerkers uw school of BSO bezoeken. Zo kunnen in een of twee dagdelen meerdere groepen een indrukwekkende reis door het heelal maken.

"Het was geweldig! Wat jammer dat die meneer het heelal 's avonds weer had meegenomen.."
(leerling basisschool Johan Frisoschool in Woerden)

Het planetarium van Sonnenborgh bestaat uit een opblaasbare koepel met een hoogte van 3,5 meter en een doorsnede van 6 meter. Er wordt gebruik gemaakt van digitale planetarium-software, waarmee tijdens live-shows de sterrenhemel ‘full dome’ in hd-kwaliteit op de koepel kan worden geprojecteerd. Er kan worden ingezoomd op bijzondere objecten in het heelal, zoals planeten uit het zonnestelsel en exotische bronnen als supernova’s en zwarte gaten.

De kinderen kunnen in groepen van ongeveer 25 naar het planetarium. In de donkere opblaastent kijkt iedereen liggend omhoog naar een virtuele sterrenhemel. Doordat de projectie over de gehele koepel plaatsvindt, krijgen de kinderen het idee zelf door het heelal te reizen. De kinderen zien waar sterren geboren worden, hoe ze sterrenbeelden, zoals de grote en de kleine beer, kunnen herkennen en waar de poolster staat.

Hebt u interesse in een bezoek van ons planetarium? Neem dan contact met ons op:
T: (030) 820 1420 (dinsdag t/m vrijdag 11.00-17.00 uur)
E: info@sonnenborgh.nl

© 2017 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//