0
Archeologische vondsten uit het 16e-eeuwse bastion Sonnenborgh
Archeologische vondsten uit het 16e-eeuwse bastion Sonnenborgh

Toegankelijkheid

De sterrenwacht van Sonnenborgh stamt uit 1853 en is gebouwd op een bastion uit 1552. Beide gebouwen zijn monumentaal. Dit maakt het museum en de sterrenwacht op sommige plekken lastig(er) toegankelijk.

De bibliotheek van Sonnenborgh

Monumentale gebouwen

Sonnenborgh is beperkt toegankelijk voor minder mobiele bezoekers. Het museum en de sterrenwacht zijn monumentale gebouwen met drempels en zware deuren. De telescopen zijn uitsluitend bereikbaar via een trap. Er zijn geen aangepaste toiletten voor minder validen. Het is aan te raden begeleiding mee te nemen. Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum en de sterrenwacht. Voor hulphonden maken wij natuurlijk een uitzondering.
 

Onder de koepel in de sterrenwacht van Sonnenborgh

Meer informatie

Exacte informatie over hellingbanen, afmetingen en andere specificaties met betrekking tot de toegankelijkheid zijn te lezen in een onderzoek dat is uitgevoerd door Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht) in opdracht van de gemeente Utrecht.

Parkeren

Het is toegestaan om gratis te parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Meer informatie vind je op de website van de gemeente Utrecht.