0
Herinrichting Sonnenborgh
Herinrichting Sonnenborgh

Sonnenborgh is volledig vernieuwd

Om nog meer te kunnen ontdekken over het heelal en het historische gebouw, is Sonnenborgh opnieuw ingericht. Ontwerpbureau XPEX maakte een ontwerp: “Ver weg komt dichterbij”. Op zondag 30 september 2018 opende burgemeester van Utrecht Jan van Zanen samen met de IMC Weekendschool Utrecht de deuren van onze vernieuwde sterrenwacht!

 

Alles is sterrenstof
De tablet wordt een gids in het vernieuwde museum

Ver weg komt dichterbij

Hoe snel reizen wij door het heelal? Ben jij gemaakt van sterrenstof? Welk wereldberoemd onderzoek is er op Sonnenborgh gedaan? Wat doet dat bastion onder de sterrenwacht? Hoe werkt een telescoop? Hoe meet je de tijd? Je komt erachter in het vernieuwde Sonnenborgh waar je de sterren bijna kunt raken. Richt de telescopen op het heelal. Ontrafel de raadsels van de zon. Verdwijn in een zwart gat. Bouw je eigen satelliet. Ga op onderzoek en maak kennis met de helden van Sonnenborgh. Zo komt ver weg dichterbij. Het gebouw met z’n verschillende historische lagen is zo veel mogelijk teruggebracht in authentieke stijl. Een tablet is je gids, stelt vragen, daagt uit en geeft verdieping.

Ver weg komt dichterbij

Bekijk hier de promo

Credits

XPEX maakte het ontwerp voor de herinrichting, YIPP de content voor de tablets, Johannes Verwoerd Studio de animaties en typografie, DeVrijerVanDongen de nieuwe huisstijl en Dutch-light de tentoonstellingsobjecten. De projectleiding was in handen van Annemieke Schors van Tentoonstellingsproducties.

Ver weg komt dichterbij wordt mogelijk gemaakt door de volgende fondsen en ondersteunende partijen: BankGiro Loterij, Dioraphte, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SOZOU, Vrienden van Sonnenborgh, VSBfonds. Wij danken alle fondsen en partijen voor hun steun!

Gevelsteen

Ter gelegenheid van de herinrichting heeft K.F. Hein Fonds Monumenten, eigenaar van het pand Sonnenborgh, een prachtige gevelsteen aangeboden aan Sonnenborgh. De gevelsteen is gemaakt door kunstenaar Erica van Seeters en heeft als titel Soundscape Sonnenborgh. De gevelsteen is bevestigd aan de buitenwand van de sterrenwacht. Lees meer