0
Trifid
Trifid

Jazztrio TRIFID

speelt
Sounds of Interstellar Space

vrijdag 10 januari 2019
aanvang: 20.00 uur
prijs: €19,54
kaarten: via deze link

Sounds of Interstellar Space

Sounds of Interstellar space is een beleving waarin je ondergedompeld wordt in de wereld van het universum. Muziek en wetenschap smelten samen in dit programma: het stuk werd geschreven op basis van recent door NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van Saturnus. Naast muziek is er een lezing door dr. Hans Huybrighs van de ESA, over het heelal en de fenomenen achter de compositie. Bovendien is er gelegenheid om zelf waar te nemen, door de telescopen van de historische sterrenwacht Sonnenborgh. TRIFID maakt met Sounds of Interstellar Space op tournee langs sterrenwachten, planetaria en ruimtevaartmusea door Nederland. Sonnenborgh is een van de locaties.

Bestel tickets

TRIFID

Jazztrio TRIFID bestaat uit accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassis Maciej Domaradzki. Hun muziek en in het bijzonder Sounds of Interstellar Space is onderzoekend, ruimtelijk en beïnvloed door klassieke muziek, jazz en tango. Lyrische muziek vol improvisatie, met het heelal als basis.

 

Hans Huybrighs

Dr. Hans Huybrighs werkt als Research Fellow bij de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). Hij is oorspronkelijk afkomstig uit België, heeft gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd aan het Swedish Institute for Space Physics en het Max Planck Institute for Solar System Research. Hans bestudeert de atmosferen van de manen van Jupiter en draagt bij aan de voorbereidingen van een nieuwe Europese ruimtemissie naar Jupiter. Sommigen van deze Jupiter manen zouden leven bevatten in ondergrondse oceanen. Een van de dingen die Hans bestudeert is hoe we te weten kunnen komen wat er in de oceaan van zo’n maan bevindt door water op te vangen dat naar buiten lekt via gigantische geisers.

Trifid bij Podium Witteman

Trifid was op 20 oktober te gast bij Podium Witteman en gaf daar een voorproefje van Sounds of Interstellar Space.