0
Bas Nugteren
Bas Nugteren met pensioen

Dag Sonnenborgh!

Bas Nugteren is per 14 oktober officieel en welverdiend met pensioen gegaan als directeur van Sonnenborgh. Afgelopen tien jaar heeft Bas zich enorm ingezet voor museum en sterrenwacht. Een periode om trots op te zijn en waarin veel bereikt is. Zeker dankzij de inzet, het doorzettingsvermogen en de deskundigheid van Bas. Onder leiding van Bas is de bedrijfsvoering van Sonnenborgh op orde, is er een prachtige nieuwe inrichting van alle zalen, is de programmering vernieuwd, zijn vele scholen bereikt met aantrekkelijke programma’s waaronder het mobiele planetarium, bruist het museum van de activiteiten en is de naamsbekendheid van Sonnenborgh vergroot. Sonnenborgh is Bas dan ook zeer dankbaar voor zijn werk, en is blij dat hij zich als vrijwilliger blijft inzetten! Hij gaat als rondleider op Sonnenborgh verder, met als specialisatie de geschiedenis van het monumentale bastion en de monumentale sterrenwacht.  

Minidocumentaire
Door de coronacrisis en alle aangescherpte maatregelen zat een feestelijk en groots afscheid op Sonnenborgh met genodigden er helaas niet in. Maar, in plaats van een afscheidsspeech ter plaatse, zegt Bas eenieder graag gedag in de minidocumentaire hieronder. Een mooi portret van tien jaar directeurschap en tien jaar Sonnenborgh.

Bas Nugteren en Maarten Reichwein

Opvolging

Maarten Reichwein neemt het stokje over van Bas Nugteren en is de nieuwe directeur van Sonnenborgh. Hij was al een tijdje interim-directeur, wegens ziekte. In een dubbelinterview met DUIC bespraken Bas en Maarten hun visie op Sonnenborgh. Lees hier het online artikel.