Naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen. 

werkplaats

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden?
De reguliere openingstijden vind je hier.

Is het museum geopend tijdens feestdagen?
Het museum is geopend op 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en Hemelvaart.
Het museum is gesloten op: Nieuwjaarsdag (1 januari), 2e Paasdag, Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag (5 mei), 2e Pinksterdag,1e & 2e Kerstdag (25 en 26 december) en oudjaarsdag (31 januari).

Hoe bestel ik tickets? 
Voor museumbezoek is het niet mogelijk om vooraf tickets te bestellen. Je koopt je ticket op de dag zelf aan de balie. Voor Sterrenkijkavonden moet je vooraf (online) een ticket hebben gekocht. Ook bij andere evenementen werken we af en toe met online ticketing. Deze informatie is te vinden op onze website en in de ticketshop

Vanaf welke leeftijd is het leuk om naar Sonnenborgh te gaan? 
De vaste tentoonstelling is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Voor kleinere kinderen vanaf 3 jaar, is er de speurtocht Voetzoekertjes. De Kinderkijkavonden zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De Sterrenkijkavonden op de vrijdag zijn voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder.

Hebben jullie een museumcafé?
Sonnenborgh heeft geen horecagelegenheid. Wel een koffie/thee/chocolademelkmachine en een prachtige tuin waar je je meegebrachte lunch mag nuttigen.

Is er wifi in het museum?
Je kunt in het hele museum gebruik maken van onze wifi. Kies netwerk: SONNENBORGH - Public. Wachtwoord: starlight.

Waar kan ik het beste parkeren? 
Sonnenborgh ligt binnen de singel. De parkeermogelijkheden zijn beperkt en kostbaar. We raden aan je auto in een parkeergarage te zetten. Zie hier voor de dichtstbijzijnde mogelijkheden. 

Wanneer kan ik sterren kijken? 
's Avonds sterren kijken kan op de Sterrenkijkavonden in de herfst en de winter. Vanaf oktober t/m maart zijn er elke vrijdag (voor volwassenen en 12+) en elke zaterdag (voor kinderen tussen 6 en 12 jaar) Sterrenkijkavonden. Overdag sterren kijken - naar de zon - kan elke zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Doordeweeks zijn de telescopen dus niet opgesteld, tenzij er een bijzonder evenement is (bijvoorbeeld in de schoolvakanties of bij een zonsverduistering o.i.d. Hou hiervoor de agenda in de gaten).

Kun je ook sterren kijken als het bewolkt is? 
Telescopen kunnen niet door bewolking heen kijken. Soms trekt het open en kun je toch even wat zien. Anders is er op de Sterrenkijkavonden het planetarium: daar schitteren de sterren altijd, weer of geen weer.

Kan ik ook een zaal huren bij Sonnenborgh voor borrel/diner/huwelijk/vergadering/seminar/etc?
Jazeker. Het monumentale Terreplein, bibliotheek, collegezaal en tuin zijn te huren voor allerlei doeleinden. Kijk hier voor de mogelijkheden.