0
Met eigen ogen door een grote telescoop kijken op de Sterrenkijkavonden van Sonnenborgh
Met eigen ogen door een grote telescoop kijken op de Sterrenkijkavonden van Sonnenborgh

Sterrenkijkavonden

Elk weekend vanaf 2 oktober 2020
vrijdag 20.00-21.30 uur (volwassenen en 12+)
zaterdag 19.30-21.00 uur (kinderen 6-12 jaar)
 

Kaarten reserveren vrijdagavond

voor volwassenen en 12+

Kaarten reserveren zaterdagavond

voor kinderen 6-12 jaar

Sterren kijken

Met eigen ogen gasnevels, planeten en het maanoppervlak van dichtbij zien? Kom naar een Sterrenkijkavond op Sonnenborgh! Sterren kijken door de grote telescopen van Sonnenborgh plus een mini-college over wat er aan de sterrenhemel te zien is. Op vrijdag voor volwassen en 12+ en op zaterdag speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Koop je kaartje vooraf online. 

Bij helder weer richten we de telescopen op de hemel en kan iedereen zelf de maan, planeten en sterren waarnemen. Bewolkt weer? Er is een slechtweer-alternatief, met o.a. een rondleiding door de historische sterrenwacht. Op de Kinderkijkavonden is er ook van alles te ontdekken over de maan, planeten en sterren in de proefjes. Hoe onstaan kraters op de maan, hoeveel weeg jij op Mars en kun jij de naam van een ster vinden met een sterrenkaart?

Gezien vanaf Sonnenborgh!

Woesjjjjj

Woesjjj... daar vliegt het International Space Station voor de bijna Volle Maan langs. Gefilmd door de telescoop van Sonnenborgh tijdens een Sterrenkijkavond. Heel bijzonder dat het allemaal samenkwam: helder, maan in beeld, ISS dat langsvliegt, goeie camera bij de hand, precíes op een Sterrenkijkavond :) :)

Overdag kijken?

Elke zondag Zon op zondag