Naar hoofdinhoud
Met eigen ogen door een grote telescoop kijken op de Sterrenkijkavonden van Sonnenborgh
Met eigen ogen door een grote telescoop kijken op de Sterrenkijkavonden van Sonnenborgh
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Sterrenkijkavonden

De sterrenkijkavonden vinden ieder weekend plaats van oktober t/m maart. Elke laatste vrijdag van de maand is een Engelstalige sterrenkijkavond.

Openingstijden 
vrijdag (volwassenen en 12+): Inloop: 19:30 uur. Kijkavond van 19:45 - 21:45 uur. 
zaterdag (families met kinderen van 6-12 jaar): Inloop 19.00 uur. Kijkavond van 19:15 - 21:15 uur.

Sterren kijken

Met eigen ogen gasnevels, planeten en het maanoppervlak van dichtbij zien? Kom naar een Sterrenkijkavond op Sonnenborgh! Sterren kijken door de grote telescopen van Sonnenborgh plus een mini-college over wat er aan de sterrenhemel te zien is. Op vrijdag voor volwassen en 12+ en op zaterdag speciaal voor families met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Koop je kaartje vooraf online. 

Elke Sterrenkijkavond bevat een mini-college over het heelal. Bij helder weer richten we de telescopen op de hemel en kan iedereen zelf de maan, planeten en sterren waarnemen. Bewolkt? Er is een slechtweer-programma: ook in het planetarium fonkelen de sterren en zie je de maan van dichtbij. Op de Kinderkijkavonden is er ook van alles te ontdekken over de maan, planeten en sterren in de proefjes. Hoe ontstaan kraters op de maan, hoeveel weeg jij op Mars en kun jij de naam van een ster vinden met een sterrenkaart?

Every last friday of the month the Stargazing Nights are in English

Elke laatste vrijdag van de maand zijn de sterrenkijkavonden in het Engels
Gezien vanaf Sonnenborgh!

Woesjjjjj

Woesjjj... daar vliegt het International Space Station voor de bijna Volle Maan langs. Gefilmd door de telescoop van Sonnenborgh tijdens een Sterrenkijkavond. Heel bijzonder dat het allemaal samenkwam: helder, maan in beeld, ISS dat langsvliegt, goeie camera bij de hand, precíes op een Sterrenkijkavond :) :)

Overdag kijken?

Elke zondag Zon op zondag

Thuis sterren kijken?

Sonnenborgh geeft kijktips!