Naar hoofdinhoud
0
Met eigen ogen door een grote telescoop kijken op de Sterrenkijkavonden van Sonnenborgh
Met eigen ogen door een grote telescoop kijken op de Sterrenkijkavonden van Sonnenborgh
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Sterrenkijkavonden

Elk weekend vanaf 30 september
vrijdag 20.00-21.30 uur (volwassenen en 12+)
zaterdag 19.30-21.00 uur (kinderen 6-12 jaar)

Helaas zitten de kijkavonden tot en met 23 december 2022 vol. 
Vanaf eind november komen de tickets voor een kijkavond precies 30 dagen van tevoren in de verkoop te staan. Houd hiervoor ook onze website in de gaten. Zijn er geen tickets meer beschikbaar? Dan zijn we uitverkocht.
Let op: Er zijn geen (kinder)kijkavonden op 24 & 31 december en 24 & 25 februari.

 

Sterren kijken

Met eigen ogen gasnevels, planeten en het maanoppervlak van dichtbij zien? Kom naar een Sterrenkijkavond op Sonnenborgh! Sterren kijken door de grote telescopen van Sonnenborgh plus een mini-college over wat er aan de sterrenhemel te zien is. Op vrijdag voor volwassen en 12+ en op zaterdag speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Koop je kaartje vooraf online. 

Elke Sterrenkijkavond start met een mini-college over het heelal. Bij helder weer richten we de telescopen op de hemel en kan iedereen zelf de maan, planeten en sterren waarnemen. Bewolkt? Er is een slechtweer-programma: ook in het planetarium fonkelen de sterren en de publieksbegeleiders laten je graag de historische sterrenwacht zien in een rondleiding. Op de Kinderkijkavonden is er ook van alles te ontdekken over de maan, planeten en sterren in de proefjes. Hoe ontstaan kraters op de maan, hoeveel weeg jij op Mars en kun jij de naam van een ster vinden met een sterrenkaart?

The Star Viewing Nights are in Dutch only!

De Sterrenkijkavonden zijn in het Nederlands
Gezien vanaf Sonnenborgh!

Woesjjjjj

Woesjjj... daar vliegt het International Space Station voor de bijna Volle Maan langs. Gefilmd door de telescoop van Sonnenborgh tijdens een Sterrenkijkavond. Heel bijzonder dat het allemaal samenkwam: helder, maan in beeld, ISS dat langsvliegt, goeie camera bij de hand, precíes op een Sterrenkijkavond :) :)

Overdag kijken?

Elke zondag Zon op zondag

Thuis sterren kijken?

Sonnenborgh geeft kijktips!