Naar hoofdinhoud
Op zondag 19 mei vindt de Utrechtse Marathon plaats. Sonnenborgh is hierdoor minder gemakkelijk bereikbaar.
De route naar Sonnenborgh
De route naar Sonnenborgh
Bezoekersinformatie Bezoekersinformatie
Bezoekersinformatie Bezoekersinformatie

Route

Hieronder vind je de route naar het museum met het openbaar vervoer, te voet en per auto. 

Openbaar vervoer

Kom je van buiten de stad Utrecht? Dan raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen. Plan je route via ov9292. De ingang van Sonnenborgh bevindt zich aan de rand van het  Zocherplantsoen, in het witte gebouw bovenop de heuvel.

Wandelroute

Vanaf Centraal station (20 minuten)
Volg de bordjes richting uitgang centrum en loop naar de Domtoren. Bij de Domtoren sla je rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Aan het einde van de Lange Nieuwstraat linksaf de Agnietenstraat in. Loop de straat uit, steek de Nieuwegracht over, rechtdoor het park in en de heuvel op. 

Vanaf Station Vaartsche Rijn (10 minuten)
Loop in noordelijke richting naar het Ledig Erf. Je komt op de Twijnstraat en loopt dan rechtdoor. Bij de Nicolaasstraat ga je rechtsaf. Blijf deze straat volgen, deze loopt over in het Nicolaaskerkhof en vervolgens in de Agnietenstraat. Loop de straat uit, steek de Nieuwegracht over, rechtdoor het park in en de heuvel op. 

Hemellichaam

Eigen vervoer en parkeren

Sonnenborgh ligt binnen de Singel. De parkeermogelijkheden in de nabije omgeving, bijvoorbeeld aan de Nieuwegracht, zijn beperkt en uitsluitend betaald. We raden aan om de auto in een parkeergarage te zetten. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn die op de Springweg of bij Station Vaartsche Rijn, beiden op tien minuten loopafstand van Sonnenborgh. Een actuele routebeschrijving met de auto is te vinden op de routeplanner van de ANWB

 

Bekijk de openingstijden