0
Kijken naar de zon door de zonnetelescoop van Sonnenborgh
Kijken naar de zon door de zonnetelescoop van Sonnenborgh

Zon op zondag

Elke zondag
13.00 - 17.00 uur
reguliere entreeprijzen

Kijken naar de zon kan op Sonnenborgh

Zon op zondag

Overdag een ster bekijken? Bij helder weer kun je op zondag met eigen ogen de zon bestuderen. De Lunt-kijker staat dan op de zon gericht. Zo kun je de zonnevlekken op de zon bekijken en zelf onderzoeken hoe heet de zon is. Kaartjes koop je op de dag zelf aan de balie, reserveren is niet nodig.

Sonnenborgh was vroeger een wereldberoemde zonnesterrenwacht. Hier ontdekten wetenschappers uit welke stoffen de zon bestaat. Daarvoor gebruikten ze een enorme zonnetelescoop. In de Zonzaal zie je hoe het licht van de zon uiteengerafeld werd in de kleuren van de regenboog en wat je daarmee te weten kunt komen.

Wil je nog meer over de zon weten? Kom dan om 14:00 of 15:30 naar een lezing over de zon in de oude collegezaal. Verder kun je natuurlijk het hele museum, de sterrenwacht en het bastion bekijken.

Super Sunday Solar Science Show

Elke eerste zondag van de maand is Zon op Zondag extra spectaculair. Om 14.00 en 15.30 uur is er dan een Super Sunday Solar Science Show. In deze zonneshow kom je alles te weten over de zon. Experimenten en proefjes laten zien hoe de zon aan zijn licht komt, wat licht precies is en wat we van licht kunnen leren. Entree: reguliere museumprijzen, vooraf reserveren is niet mogelijk.

lees meer