Naar hoofdinhoud
bso
bso

Sonnenborgh bezoeken met de BSO? Dat kan! 
Hoewel wij geen aparte programma's voor BSO's aanbieden, is ons museum een hartstikke leuk uitje voor de groep. Voor de allerkleinsten bieden we een speurtocht door het museum. De grotere kinderen kunnen met een tablet op pad door het museum. Lees hieronder meer informatie over de mogelijkheden rondom jouw bezoek aan Sonnenborgh. 

Speurtocht: voetzoekertjes

Ga op onderzoek in de sterrenwacht en het bastion! Bij de balie ligt de speurtocht Voetzoekertjes voor je klaar. Een alien was laatst op bezoek in Sonnenborgh. Je ziet z’n voetjes nog dwars door het museum. Zie jij waar hij allemaal geweest is?
Voetzoekertjes is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Tentoonstelling: Ver weg komt dichterbij

Hoe snel reizen wij door het heelal? Ben jij gemaakt van sterrenstof? Welk wereldberoemd onderzoek is er op Sonnenborgh gedaan? Wat doet dat bastion onder de sterrenwacht? Hoe werkt een telescoop? Hoe meet je de tijd? Je komt erachter tijdens een museumbezoek aan Sonnenborgh. Ontrafel de raadsels van de zon. Verdwijn in een zwart gat. Bouw je eigen satelliet. Ga op onderzoek en maak kennis met de helden van Sonnenborgh. Een tablet is je gids, stelt vragen, daagt uit en geeft verdieping.

Reserveren, groep grootte en begeleiding

Om Sonnenborgh te bezoeken met een BSO-groep dient er van tevoren gereserveerd te worden. U kunt hiervoor contact opnemen met de educatieafdeling van Sonnenborgh via 030 820 1420 of onderwijs@sonnenborgh.nl. Schoolklassen kunnen Sonnenborgh op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden bezoeken. 

In het museum
Om grote drukte in ons relatief kleine museum te voorkomen, hanteren wij een maximum groepsgrootte van 30 kinderen. De kosten bedragen enkel het reguliere museumentree voor kinderen en begeleiders.

Vanuit Sonnenborgh worden er geen begeleiders aangereikt. We verwachten dan ook dat de buitenschoolse opvang zelf begeleiders meeneemt. 

We verzoeken jullie om op te splitsen in kleine groepjes met elk een pedagogisch medewerker. Op deze manier blijft het rustig in het museum voor andere bezoekers.