Naar hoofdinhoud
Op zondag 19 mei vindt de Utrechtse Marathon plaats. Sonnenborgh is hierdoor minder gemakkelijk bereikbaar.
sonnenborgh
sonnenborgh

Data: 17 september
Tijd: 15:00 
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Kosten: volwassenen 8 euro per persoon, kinderen en U-pas 4 euro per persoon. 
Reserveren: via Gilde Utrecht, 030 – 2343252 

De ommuurde stad

In de maanden mei t/m september is er op de derde zondag van de maand een wandeling om 15.00 uur vanaf museum Sonnenborgh. Ga na een bezoek aan het museum met een gids van Gilde Utrecht langs de voormalige verdedigingswerken van de stad. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

De ommuurde stad
Eeuwenlang lag de Domstad verscholen achter poorten, muren en torens. Deze imposante stadsverdediging is grotendeels teloorgegaan, maar op diverse plekken rond de oude binnenstad vind je nog altijd restanten die de fantasie prikkelen. Deze wandeling voert je langs een aantal plekken die vanaf 1122, toen Utrecht stadsrechten kreeg, een cruciale rol hebben gespeeld in de verdediging van de stad. Laat je bijpraten over de stadsbuitengracht, de roemruchte Tolsteegpoort en natuurlijk: de imposante, uit de 16e eeuw stammende bolwerken en bastions.

Aanmelden voor deze wandeling kan bij Gilde Utrecht, Lange Smeestraat 7, telefoon 030 – 2343252, op werkdagen tussen 14 en 16 uur. Aanmelden kan ook per e-mail met vermelding van uw telefoonnummer via balie@gildeutrecht.nl.

Meer informatie