0
kerstlichtjes
kerstlichtjes

Kerstvakantie

Sterrenkijkavonden: 28 december, 30 december, 4 januari, 6 januari
Op reis langs de sterren: dinsdag 28 t/m vrijdag 31 dec, zondag 2 jan, dinsdag 4 t/m vrijdag 7 jan, zondag 9 jan

Spectrumproef
in het museum

Op reis langs de sterren

Hoe hard racen wij door het heelal? Waar is de zon van gemaakt? En jijzelf? Is er buitenaards leven? Hoe meet je de tijd? Je komt erachter bij een museumbezoek aan Sonnenborgh. Richt de telescopen op het heelal. Verdwijn in een zwart gat. Bouw je eigen satelliet. Ga op onderzoek. Een tablet is je gids, stelt vragen en daagt je uit. Op de zondagen in de kerstvakantie zijn er ook publieksbegeleiders aanwezig die je kunnen laten zien hoe de telescopen werken en wie je al je vragen kunt stellen. Als het helder is, neem je een kijkje dóór de telescoop en kun je de ster die het dichtst bij ons staat - de zon! - van dichtbij bekijken. 

data: dinsdag 28 t/m vrijdag 31 dec, zondag 2 jan, dinsdag 4 t/m vrijdag 7 jan, zondag 9 jan
tijden: dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur (m.u.v. vrijdag 31 december: het museum sluit dan om 16.00 uur), zondagen tussen 13.00 en 17.00 uur

entree: reguliere museumprijzen
leeftijd: kinderen vanaf 8 jaar, volwassenen

Kaartjes koop je aan de museumbalie - vooraf reserveren is niet mogelijk.
in het planetarium
kerststerren

Sterrenkijkavonden

De kerstvakantie is een prachtig moment om naar de (kerst)sterren te kijken. Daarom staan er bij Sonnenborgh extra Sterrenkijkavonden op het programma! Beklim de trappen van het observatorium. Tuur bij helder weer door de telescopen naar de maan, sterren, planeten en nevels. Als het bewolkt is, kun je in het planetarium op virtuele reis door het heelal. Je ziet de hemellichamen dan dichterbij dan door de grootste telescopen. Elke Sterrenkijkavond begint met een mini-college over de sterrenhemel. Ook krijg je een kleine rondleiding door historische sterrenwacht. 

data: dinsdag 28 december (voor volwassenen en 12+), donderdag 30 december (voor kinderen 6-12 jaar), dinsdag 4 januari (voor volwassenen en 12+), donderdag 6 januari (voor kinderen 6-12 jaar).
tijden: dinsdagen van 20.00 tot 21.30 uur, donderdagen van 19.30 tot 21.00 uur
entree: €12,50

Reserveer hier vooraf je tickets