Naar hoofdinhoud
kosmische kindercolleges banner
kosmische kindercolleges banner
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Kosmische Kinderlezingen

Woensdag 29 mei: De (k)oude mysteries van ijskappen - door Tim van den Akker

Voor ouders en kinderen van 8 - 12 jaar
Elke laatste woensdag van de maand m.u.v. de zomermaanden
15.30 - 16.30 uur
€3,- excl. entreeprijs museum (tickets online te kopen, entree museum aan de balie) 

KOOP TICKETS

 

Dompel je onder in de wondere wereld van sterrenkunde tijdens de Kosmische Kindercolleges. Het leukste uitje voor de hele familie!

Wil je alles te weten komen over het heelal? Kom elke laatste woensdag van de maand naar de Kosmische Kindercolleges in de eeuwenoude collegezaal van Sonnenborgh. Er komt van alles aan bod: de wintersterrenhemel, ons zonnestelsel, ruimtereizen, zwarte gaten, exoplaneten en nog veel meer! Elk college is uniek: met een andere spreker en een ander onderwerp dat centraal staat. 

Trek je wanten maar aan, want aankomend college reizen we af naar een van de koudste plekken van de wereld. Op woensdag 29 mei leer je alles over: de (k)oude mysteries van ijskappen. We horen veel over smeltende ijskappen, maar hoe zit dit precies? Hoe weten we de snelheid waarmee ijs smelt? Wat is het ijskapmodel? En wat leert het verleden ons over de toekomst? Tim van den Akker verteld je er alles over! 

Data en onderwerpen

  • 29 mei            De (k)oude mysteries van ijskappen - door Tim van den Akker

Archief 

  • 24 april            Is er buitenaards leven? Alles over exoplaneten en mogelijke buren in het heelal - door Rob van den Berg
  • 27 maart         De mysterieuze wereld van zwarte gaten - door Mara Helder 
  • 28 februari      Wat kunnen we leren van de zon? - door Thomas Bakx
  • 31 januari       Wat kunnen we leren van de wintersterrenhemel? 

Let op: een online ticket is voor de lezing zelf en is exclusief entreebewijs voor het museum. Er dient aan de balie in het museum nog entreegeld betaald te worden. Uiteraard is een museumjaarkaart hiervoor geldig.

TICKETS