0

Landelijke Sterrenkijkdagen

28 en 29 februari
tussen 19.00 en 23.00 uur
€7,- (kinderen/volwassenen), reserveren niet nodig

De Merz-telescoop uit 1863

Landelijke Sterrenkijkdagen

Extra lang sterren kijken tegen een gereduceerde prijs! Speur de hemel af naar planeten en satellieten en leer sterrenbeelden herkennen tijdens de extra lange Sterrenkijkavonden op Sonnenborgh. Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen is Sonnenborgh met korting geopend: kinderen en volwassenen kunnen voor €7,- naar binnen. Reserveren is niet nodig, kom gewoon langs! Sonnenborgh is open tussen 19.00 en 23.00 uur.

Sterren kijken
Bij helder weer werp je zelf een blik in de ruimte door de grote telescopen van Sonnenborgh. Tuur naar bergen, kraters en ravijnen op de maan en ga op zoek naar je eigen sterrenbeeld. Ook als het bewolkt is kun je sterren kijken: in het planetarium van Sonnenborgh vlieg je zo naar de maan, Saturnus of Mars. Er zijn meerdere korte voorstellingen per avond.

Lezingen

Op de Landelijke Sterrenkijkdagen zijn er extra veel lezingen in de historische collegezaal: 

  • 19.30 uur - kinderlezing over de maan of de sterren (afhankelijk van wat er die avond te zien is aan de hemel). Voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • 20.30 uur - Bestemming zonnestelsel. Vanaf de oerknal en de miljarden sterrenstelsels die daaruit zijn ontstaan, reizen we naar onze eigen melkweg, de zon en de planeten in het zonnestelsel, met hun eigen manen en ringen. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.
  • 21.30 uur - De zoektocht naar exoplaneten: wat zijn dit eigenlijk precies en zou er leven mogelijk zijn op deze exoplaneten..? Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

Data, tijden, prijzen

  • data: vrijdag 28 en 29 februari
  • tijden: deuren open tussen 19.00 en 23.00 uur. Kom langs op een moment dat jou uitkomt en werp een blik omhoog.
  • entree: op de Landelijke Sterrenkijkdagen geldt het gereduceerde tarief van €7,- (kinderen/volwassenen).
  • voor wie: de Landelijke Sterrenkijkdagen op Sonnenborgh zijn voor kinderen (vanaf 6 jaar) én volwassenen.
  • reserveren: is niet nodig. Kom gewoon langs, we zijn extra lang geopend en kunnen extra veel bezoekers ontvangen.