0

Landelijke Sterrenkijkdagen

28 en 29 februari
tussen 19.00 en 23.00 uur
€7,- (kinderen/volwassenen), reserveren niet nodig

De Merz-telescoop uit 1863

Landelijke Sterrenkijkdagen

Extra lang sterren kijken tegen een gereduceerde prijs! Speur de hemel af naar planeten en satellieten en leer sterrenbeelden herkennen tijdens de extra lange Sterrenkijkavonden op Sonnenborgh. Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen is Sonnenborgh met korting geopend: kinderen en volwassenen kunnen voor €7,- naar binnen. Reserveren is niet nodig, kom gewoon langs! Sonnenborgh is open tussen 19.00 en 23.00 uur.

Sterren kijken
Bij helder weer werp je zelf een blik in de ruimte door de grote telescopen van Sonnenborgh. Tuur naar bergen, kraters en ravijnen op de maan en ga op zoek naar je eigen sterrenbeeld. Ook als het bewolkt is kun je sterren kijken: in het planetarium van Sonnenborgh vlieg je zo naar de maan, Saturnus of Mars. Er zijn meerdere korte voorstellingen per avond.

Lezingen

Op de Landelijke Sterrenkijkdagen zijn er extra veel lezingen in de historische collegezaal: 

  • 19.30 uur - kinderlezing over de maan of de sterren (afhankelijk van wat er die avond te zien is aan de hemel). Voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • 20.30 uur - Bestemming zonnestelsel. Vanaf de oerknal en de miljarden sterrenstelsels die daaruit zijn ontstaan, reizen we naar onze eigen melkweg, de zon en de planeten in het zonnestelsel, met hun eigen manen en ringen. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.
  • 21.30 uur - De zoektocht naar exoplaneten: wat zijn dit eigenlijk precies en zou er leven mogelijk zijn op deze exoplaneten..? Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

Data, tijden, prijzen

  • data: vrijdag 28 en 29 februari
  • tijden: deuren open tussen 19.00 en 23.00 uur. Kom langs op een moment dat jou uitkomt en werp een blik omhoog.
  • entree: op de Landelijke Sterrenkijkdagen geldt het gereduceerde sterrenkijk-tarief van €7,- (kinderen/volwassenen). Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen gelden de Museumkaart en ander kortingspassen en -acties niet.
  • voor wie: de Landelijke Sterrenkijkdagen op Sonnenborgh zijn voor kinderen (vanaf 6 jaar) én volwassenen.
  • reserveren: is niet nodig. Kom gewoon langs, we zijn extra lang geopend en kunnen extra veel bezoekers ontvangen.
Singlerelease

Out of Skin

Een primeur op de vrijdag (28 februari) van de Landelijke Sterrenkijkdagen op Sonnenborgh:
de band Out of Skin presenteert in de sterrenwacht hun nieuwe single 'Ydin'. Een logische plek want in 'Ydin' verkent de band de ruimte en waar je terecht komt als je verder gaat dan het oog kan zien. 

Out Of Skin stond in Paradiso tijdens de finale van de Grote Prijs Van Nederland 2018, tourde met Popronde 2019 en deed 2 keer een showcase op Eurosonic/Noorderslag 2020. Ze brengen singles uit die ze hebben opgenomen met producer Simon Akkermans (Binkbeats, Jo Goes Hunting). 

datum: 28 februari
tijd: 20.00 uur
entree: gratis entree met je toegangskaartje voor de Landelijke Sterrenkijkdagen (€7,-, op de avond zelf ter plekke te koop aan de balie)