0
Kinderen van de MuseumJeugdUniversiteit in de bibliotheek van Sonnenborgh
Kinderen van de MuseumJeugdUniversiteit in de bibliotheek van Sonnenborgh

MuseumJeugdUniversiteit

3 februari, 3 maart, 7 april, 12 mei
4 zondagen van 12.00 tot 13.00 uur

Vlogger van de MuseumJeugdUniversiteit bij de grote telescoop van Sonnenborgh

MuseumJeugdUniversiteit

Meer weten dan je meester of juf? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou! In februari 2019 start er weer een nieuwe reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit, ook op Sonnenborgh. De ruimte-experts vertellen je in deze collegereeks alles over Venus, zwarte gaten, Mars en alles wat je maar tegen kunt komen in ons planetenstelsel. 

De sprekers zijn wetenschappers en experts die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid om ze de hemd van het lijf te vragen. 

Collegereeks Sonnenborgh voorjaar 2019

  • Hoe ziet een zwart gat eruit? door sterrenkundige (en dj) Thomas Bronzwaer van de Radboud Universiteit Nijmegen
  • Wonen op Mars: een goed idee? door Mars-kenner Arjen Boosman van de Universiteit Utrecht
  • Wat kom je tegen op reis in ons planetenstelsel? door hoogleraar in de sterrenkunde aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht Henny Lamers
  • Is Venus het tweelingzusje van de aarde? door natuurkundig onderzoeker aan de Technische Universiteit Eindhoven Rianne Plantenga 

Data, tijden & inschrijven

De MuseumJeugdUniversiteit van Sonnenborgh is bedoeld voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. De colleges zijn op zondagochtend 3 februari, 3 maart, 7 april en 12 mei, van 12.00 tot 13.00 uur. De collegereeks kost €30,- en inschrijven kan via de site van de MuseumJeugdUniversiteit.

Inschrijven