0

Museumnacht Kids Utrecht

20 november 2021
17.00 - 22.00 uur
voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar
Koop vooraf online je tickets via deze link

Op expeditie!

Op zaterdagavond 20 november openen de Utrechtse musea hun deuren speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Alle kinderen kunnen op expeditie tussen 17.00 en 22.00 uur. Op Sonnenborgh ga je de ruimte in!

 

Telescoop
Super Solar Science Show
Programma op Sonnenborgh

De ruimte in!

Geen betere plek voor een Museumnacht dan een sterrenwacht. In het donker zie je de meeste sterren! Kom naar de oudste sterrenwacht van Nederland en ga mee de ruimte in. Sonnenborgh heeft twee grote telescopen en een waarneemdak. Beklim de trappen naar de kijkers en tuur naar de sterrenhemel. Niet helder? Kruip in het planetarium en ga op virtuele reis naar de maan, sterren en planeten. Je ziet ze dichterbij dan door de grootste telescopen!

In het Meteorietenlab ga je als een echte ruimte-expert op onderzoek. Hoe komt de maan aan zijn kraters? En die steen daar: is het een meteoriet….of is-ie het niet? Wil je voelen hoe het is om in de ruimte te zijn? Doe de Mercurius-hop. En waar is die ene héle grote ster – de zon – van gemaakt? Je komt erachter in de Super Solar Science Show. Aan het einde van de avond ga je zelf stralend als een ster naar buiten! Het schminkteam tovert je om in een glow in the dark zon, maan, ster of marsmannetje.

  • Turen naar de sterren: doorlopend - alle leeftijden
  • Mercurius-hop: doorlopend, 6-12 jaar
  • Meteorietenlab: doorlopend, 8-12 jaar
  • Super Solar Science Show: 17.30 uur / 19.00 uur / 20.30 uur
  • Schminkteam Beam me up: 17.00 - 20.00 uur, 4-8 jaar
     
Online tickets kopen

Promo Museumnacht Kids

Hier alvast een voorproefje van een paar musea, waaronder Sonnenborgh. Ook kom je meer te weten over de collectie van een museum. Wanneer is iets speciaal genoeg om te bewaren in een museum?