Naar hoofdinhoud
Museumweek banner
Museumweek banner
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Museumweek: Het Twijfelachtige Spektakel

Datum: vrijdag 7 april
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Doelgroep: volwassenen
Koop tickets*


Let op: het tijdslot dat je koopt is voor de theatervoorstelling. De rest van het programma kun je ook buiten je gekregen tijdslot bezoeken. Het volledige programma is terug te vinden op je ticket, op onze website en op de avond zelf in het museum.

*De museumkaart is voor dit evenement niet geldig.

Museumweek

We veranderen ons bastion in een heus theater voor de Museumweek! Dompel je onder in de wondere en soms hilarische wereld van de wetenschap & sterrenkunde. 

In de Museumweek geniet je  op vrijdag 7 april je een speciaal avondvullend programma bij Sonnenborgh. Bekijk de (wetenschaps)theatervoorstelling Het Twijfelachtige Spektakel, duik de sterrenkundige materie in tijdens een mini-college en bekijk de sterren en planeten van dichtbij tijdens een planetariumvoorstelling.

Koop tickets

Het Twijfelachtige Spektakel

Het Twijfelachtige Spektakel is de grappige en verrassende (wetenschaps)theatervoorstelling (16+), gemaakt door Sjors & Ruud. 
In een tijd waarin de wetenschappelijke wereld invloed heeft op het dagelijks leven van mensen, ontstaat ook twijfel of de wetenschap wel te vertrouwen is. Twijfel is de basis van wetenschap, waarin je vragen blijft stellen en onduidelijkheden en onzekerheden probeert te minimaliseren. In deze voorstelling gaan Sjors & Ruud samen met het publiek op zoek naar de zekerheden in de wetenschap. 

Synopsis:
Een showman reist rond met zijn kabinet vol wetenschappelijke vernuftigheden. Waar hij ook komt weet hij mensen te overtuigen met zijn verhalen en objecten vol tintelende technologie en wonderschone wetenschap.

Maar dan slaat de twijfel toe. Is de wetenschap nog wel te vertrouwen? De showman gaat samen met het publiek op zoek naar zekerheden in een wereld vol vragen. Is de twijfel te stoppen of is dit slechts het begin van nog meer vragen? Ontdek het bij dit verrassende spektakel vol humor.
 

Start voorstelling 1: 20:00 uur
Start voorstelling 2: 21:00 uur 

Duur voorstelling: 30 minuten

Mini-colleges in de oude collegezaal

Volg een mini-college in onze prachtige oude collegezaal. Leer kort over de geschiedenis van Sonnenborgh - het bijzondere bastion, de sterrenwacht en het KNMI erbovenop om vervolgens mee op reis te gaan, het heelal in. 

Mini-colleges om 19:15, 20:15 en 21:15 (collegezaal, max. 35 personen)

Planetariumvoorstellingen

Het planetarium is een koepelvormige bioscoop waarin je mee wordt genomen op een reis door het heelal. We reizen sneller dan het licht langs verschillende planeten, sterren(hopen), manen en zonnestelsels.

Planetariumvoorstellingen draaien de gehele avond doorlopend 
Duur: 20 minuten