Naar hoofdinhoud
Sonnenborgh in het donker
Sonnenborgh in het donker
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Nacht van de Nacht (met maansverduistering)

‚ÄčLet op: dit evenement is uitverkocht. Houd onze website in de gaten voor het vrijkomen extra tickets
Datum:  zaterdag 28 oktober 
Tijden:   20.30 - 23.15 uur
               mini-colleges over de maan en de maansverduistering om
               20.45 & 21.30 & 22.30 uur
prijs:      12,50 

Koop tickets
extra donkere kijkavond

Lichten uit - sterren aan!

Doe het licht uit en ontdek hoe mooi de nacht is! Elk jaar is het de laatste zaterdag van oktober Nacht van de Nacht. Door het hele land gaan de lichten uit en zijn er evenementen in het donker. En dit jaar is extra speciaal omdat er deze avond ook een maansverduistering is!
Sonnenborgh doet mee aan de Nacht van de Nacht met een extra donkere kijkavond met als hoofdrol natuurlijk de (gedeeltelijk afwezige) maan. Daarnaast zijn er mini-colleges waar je alles te weten komt over de maan en de maansverduistering. 

KOOP TICKETS

Lichtvervuiling

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Al die – vaak overbodige - verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of sterven ze door lichthinder. André Kuipers is ambassadeur van de Nacht van de Nacht en legt in de video uit waarom het zo belangrijk is dat we de lichten uit doen.

meer info over de Nacht van de Nacht