Naar hoofdinhoud
Tot en met de tweede week van maart zullen er verbouwingen aan de wc's in het bastion plaatsvinden. Het bastion is hierdoor op sommige dagen minder toegankelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum. We hopen op uw begrip.

Sonnenborgh viert mijlpaal 450.000ste bezoeker met speciale schoolklasontvangst

Vandaag vierde we een bijzondere mijlpaal met de ontvangst van haar 450.000ste bezoeker. Deze eervolle positie was voor een enthousiaste schoolklas van Hof ter Weide. Dat maakte het moment des te specialer.

De schoolklas werd bij aankomst begroet door directeur Giovanni Stijnen. In een feestelijke sfeer kregen de jonge bezoekers de gelegenheid om een symbolisch lintje door te knippen.

Giovanni hield een kort praatje waarin hij het belang van nieuwsgierigheid, wetenschap en educatie benadrukte. Hij moedigde de leerlingen aan om de sterrenhemel en het universum te blijven verkennen en hun dromen na te jagen. Na het praatje had Giovanni een mooi cadeau voor de klas, als dank voor hun bezoek.  

Sonnenborgh heeft al twintig jaar als missie om sterrenkunde en aanverwante wetenschappen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Deze mijlpaal van 450.000 bezoekers onderstreept het succes van deze missie.

Giovanni: “Het is een prachtig resultaat van al het werk dat we verrichtten. Niet in de laatste plaats door onze geweldige vrijwilligers, zonder wie Sonnenborgh niet zou zijn wat het vandaag de dag is.
We werken hard aan nieuwe projecten en aanvullingen op het huidige aanbod, waardoor ik wel durf te zeggen dat ook 2024 een prachtig jaar voor Sonnenborgh beloofd te worden.”