Naar hoofdinhoud
26 januari 2024

Zonnepanelen op monumentaal pand Sonnenborgh

Sonnenborgh – museum en sterrenwacht, een monumentaal 16e-eeuws pand dat doordrenkt is van geschiedenis en wetenschap, zet een vooruitstrevende stap richting duurzaamheid door zonnepanelen op het dak te installeren. In samenwerking met het K.F. Hein Fonds Monumenten (eigenaar van het pand), Stadsherstel, VolopZon en Wire Group (andere huurders van het pand) onderstreept Sonnenborgh haar toewijding aan een groenere toekomst en combineert erfgoed met moderne technologie.

Directeur van Sonnenborgh – museum en sterrenwacht, Giovanni Stijnen, benadrukt het belang van deze duurzame ontwikkeling: “Deze installatie is een prachtig voorbeeld van partnerschap tussen erfgoedbehoud en duurzaamheid. Samen maken we een verschil voor de toekomst van ons cultureel erfgoed”.

Over Sonnenborgh – museum en sterrenwacht
Sonnenborgh is een museum en sterrenwacht gebouwd op een bastion uit de 16e eeuw in Utrecht. Naast het toegankelijk maken van het monumentale bastion en de sterrenwacht uit de 19e eeuw, is het de centrale missie van Sonnenborgh om sterrenkunde en aanverwante wetenschappen te populariseren voor een breed publiek. Sonnenborgh doet dit door middel van permanente tentoonstellingen, sterrenkijkavonden, rondleidingen, colleges, cursussen en evenementen. Jaarlijks ontvangt Sonnenborgh ongeveer 30.000 bezoekers.