Naar hoofdinhoud
Op zondag 19 mei vindt de Utrechtse Marathon plaats. Sonnenborgh is hierdoor minder gemakkelijk bereikbaar.
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Open Monumentendag

9 september 2023
10.00 - 14.00 uur
gratis entree

Open Monumentendag

Op zaterdag 9 september 2023 openen meer dan tachtig monumenten de deuren. Aansluitend bij het Europese thema Living Heritage kun je op zoek naar de verhalen achter deze monumenten. Wie waren hun vroegere bewoners en gebruikers? Wat heeft zich binnen de muren van de vaak eeuwenoude panden afgespeeld? En wat gebeurt er nu? Sonnenborgh is onderdeel van de route 'Het leven verbeeld', waarin wordt gekeken hoe het leven op allerlei manieren is terug te zine in de architectuur en interieurs. Denk aan rijke interieurs van keren en woonhuizen, maar ook aan lantaarnconsoles langs de Oudegracht en grafmonumenten op Soestbergen en Kovelswade. Deze route is met een smartphone of uitgebreide beschrijving te volgen. Zie hiervoor de website van Open Monumentendag

Jekyll-Hyde-OMD

Dans: Dr. Jekyll and Mr. Hyde (Hiphop-dans) door Keshaw & Hamiro

Dr. Jekyll, een intelligente en oprechte man die altijd kan worden vertrouwd om het juiste te doen, creëert een alter ego van zichzelf (Mr. Hyde) met behulp van de donkere kant van de wetenschap. Een experiment dat een eigen leven gaat leiden en grote schade aanricht.

Over de makers
Keshaw & Hamiro zijn twee dansers uit Nederland. Ze hebben meer dan 10 jaar danservaring in veel verschillende stijlen, en hebben elkaar ook gevonden via dans. Keshaw & Hamiro zijn beide dansers die graag verhalen vertellen en intense emoties uiten die ze losmaken door deze kunstvorm. Samen nemen ze deel aan vele verschillende battles als ‘’Crime Time’’ maar zullen zich nu op een meer kwetsbare manier uiten.

Dans: Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Tijden: 10 uur en 11 uur ('s ochtends)

Uitfeest 2023

Open Monumentendag is onderdeel van het UITfeest 2023. Dat is dé opening van het culturele seizoen in Utrecht. Laat je inspireren en geniet door de hele stad van een weekend vol plezier, ontdekkingen en een rijk cultureel aanbod op 9 en 10 september.