Naar hoofdinhoud
0
de nieuwe hortus
de nieuwe hortus
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Open Tuinendag

zaterdag 2 juli
10.00 - 17.00 uur
entree: op vertoon van een VVV passe-partout, verkrijgbaar via deze link

nieuwe tuin van Sonnenborgh

Een nieuwe museumtuin

Sonnenborgh heeft een nieuwe museumtuin! Op Open Tuinendag 2 juli stellen we deze voor het eerst open voor publiek. Kom langs en bekijk de tuin waarin de rijke geschiedenis van Sonnenborgh zichtbaar is. Hier was de eerste hortus van de Universiteit Utrecht in de zeventiende eeuw. Hier werd in de negentiende eeuw het KNMI opgericht. Hier werd tot in de jaren 20 van de twintigste eeuw de tijd gemeten voor de stad Utrecht. In de tuin komt deze geschiedenis tot leven. Natuurlijk kun je er óók rondlopen en genieten van de vele prachtige bloemen en planten. Én van het geweldige uitzicht over de singel. 

nieuwe tuin

Programma 2 juli

  • 11.00 en 13.00 uur: lezing 'De historie van de hortus' door Armand Heijnen (redacteur Universiteit Utrecht, auteur van o.a. Bloeiende wetenschap, 375 jaar Botanische Tuinen Utrecht)
  • doorlopend: bezichtigen van de tuin
  • doorlopend (mits helder): kinderactiviteit Tekenen met de zon (meer info: zie hieronder)
  • doorlopend: horeca van onze cateraar Qeet
botanische kunst

Tekenen met de zon

Neem de zon mee naar huis: maak een kunstwerk met de zon als bron! De nieuwe museumtuin van Sonnenborgh staat vol mooie planten met prachtige bladeren. Blad plus fotopapier plus zon wordt kunst. Tijd: doorlopend. Locatie: museumtuin. Leeftijd: jong, én oud.

logo Open Tuinendag

Praktische info

Sonnenborgh is op Open Tuinendag 2 juli geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Sonnenborgh en alle overige deelnemende tuinen aan de Open Tuinendag zijn deze dag te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. De passe-partouts zijn te koop bij de VVV-Utrecht aan het Domplein 9. De winkel is dagelijks geopend van 10:00-17:00 uur. De passe-partouts zijn ook online verkrijgbaar via de webshop van de VVV.

Een passe-partout kost € 15,00 per persoon. Kinderen tot en met zes jaar kunnen gratis naar binnen. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar geldt een tarief van € 7,50 per passe-partout.

logo utrecht 900

Utrecht 900

De Open Tuinendag is onderdeel van de Utrecht 900-programmering van Sonnenborgh ter ere van 900 jaar Utrecht.
Meer informatie over Utrecht 900 | Naar het programma-overzicht van Utrecht 900 op Sonnenborgh