Naar hoofdinhoud
Tot en met de tweede week van maart zullen er verbouwingen aan de wc's in het bastion plaatsvinden. Het bastion is hierdoor op sommige dagen minder toegankelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum. We hopen op uw begrip.
de nieuwe hortus
de nieuwe hortus
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Open Tuinendag

zaterdag 1 juli
10.00 - 17.00 uur
entree: op vertoon van een VVV passe-partout, verkrijgbaar via deze link

nieuwe tuin van Sonnenborgh

Museumtuin Sonnenborgh

Op Open Tuinendag 1 juli stellen we onze prachtige museumtuin weer open voor publiek. Kom langs en bekijk de tuin waarin de rijke geschiedenis van Sonnenborgh zichtbaar is. Hier was de eerste hortus van de Universiteit Utrecht in de zeventiende eeuw. Hier werd in de negentiende eeuw het KNMI opgericht. Hier werd tot in de jaren 20 van de twintigste eeuw de tijd gemeten voor de stad Utrecht. In de tuin komt deze geschiedenis tot leven. Natuurlijk kun je er óók rondlopen en genieten van de vele prachtige bloemen en planten. Én van het geweldige uitzicht over de singel. 

nieuwe tuin

Programma 1 juli

Vanaf 10 uur is de tuin te bezichtigen. Daarnaast worden er elk half uur instaprondleidingen door de tuin gegeven.

logo Open Tuinendag

Praktische info

Sonnenborgh is op Open Tuinendag 1 juli geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Sonnenborgh en alle overige deelnemende tuinen aan de Open Tuinendag zijn deze dag te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. De passe-partouts zijn te koop bij de VVV-Utrecht aan het Domplein 9. De winkel is dagelijks geopend van 10:00-17:00 uur. De passe-partouts zijn ook online verkrijgbaar via de webshop van de VVV.

Een passe-partout kost €15,00 per persoon. Kinderen tot en met zes jaar kunnen gratis naar binnen. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar geldt een tarief van €7,50 per passe-partout.