0

Lesprogramma's PO - op school

Hieronder staan de 2 lesprogramma's die u met de klas op school kunt volgen. Een medewerker van Sonnenborgh komt dan met een fietskar vol educatieve materialen naar de school toe. Ook vindt u hier informatie op planetariumvoorstellingen op school - vanwege corona is dit tijdelijk niet te boeken. 

groep 1-2: Dag Sonnie

Nieuw kleuterprogramma over dag/nacht. Sonnie het ruimtewezen neemt de kleuters mee in een onderzoek over dag en nacht op aarde. Een onderwerp dat voor Sonnie zelf natuurlijk ook een raadsel is. De leerlingen onderzoeken wat een lichtbron is en wat licht weerkaatst. Daarna ontdekken de leerlingen spelenderwijs de concepten achter dag en nacht.

groep 5-8: Leve(n) de planeten

In dit lesprogramma ontdekken leerlingen wat er nodig is om op een planeet te kunnen leven. Welke rol spelen water en temperatuur op een planeet? Hoe verschillend zijn de planeten bij onze zon? Is lucht altijd belangrijk? Waar is er leven mogelijk: alleen op aarde…? Leerlingen worden uitgedaagd om hun eigen bewoonbare planeet te ontwerpen.

planetarium
op school

Planetariumvoorstelling

Het planetarium is een bioscoop in de vorm van een halve bol. Aan de binnenkant van de bol zie je het heelal geprojecteerd. Tijdens een voorstelling kan er een reis gemaakt worden naar planeten, sterrenstelsels, gasnevels en ingezoomd worden op de zon, maan of andere hemellichamen naar wens.

Sonnenborgh heeft een mobiel planetarium waarmee we naar scholen toe gaan. De opblaasbare koepel biedt plaats aan ongeveer 25 leerlingen en is op te zetten in aula, gyzmzaal en kantine. Boek een reeks voorstellingen achter elkaar en laat zo meerdere klassen kennis maken met de geheimen van het heelal.

Vanwege corona is het planetarium nu niet te boeken. Hopelijk is dit in het najaar van 2021 weer mogelijk.

Prijzen en reserveren

Om een lesprogramma te reserveren neemt u contact op met het Bureau van Sonnenborgh via 030 820 1420 of info@sonnenborgh.nl. Om genoeg tijd te hebben om passende begeleiders te vinden, verzoeken wij u om een reservering minimaal drie weken van tevoren te maken.

Kleuters
Lesprogramma van 1 uur: €135,-
Extra lesprogramma (1 uur) op dezelfde dag en locatie: €90,-
Toeslag bij vervoer met auto (scholen buiten Utrecht): €65,-

Groep 5 t/m 8
Lesprogramma van 1,5 uur: €150,-
Extra lesprogramma (1,5 uur) op dezelfde dag en locatie: €100,-
Toeslag bij vervoer met auto (scholen buiten Utrecht): €65,-

Praktische informatie

  • Alle lesprogramma's duren 1,5 uur, met uitzondering van het kleuterprogramma Dag Sonnie; dat duurt 1 uur.
  • De sterrenkundige lesprogramma's dragen direct bij aan de kerndoelen 42 (onderzoek van natuurkundige verschijnselen) en 46 (positie aarde t.o.v. zon). Het weerkundige lesprogramma draagt naast kerndoelen 42 en 46 ook bij aan kerndoel 43 (leren hoe je weer en klimaat kunt omschrijven met behulp van temperatuur, neerslag en wind).
  • In elk lesprogramma gebruiken wij als werkvormen: praten (interactieve presentatie in de collegezaal), kijken (door een telescoop ) en doen (onderzoek). Twee weken voordat uw school op bezoek komt bij Sonnenborgh, ontvangt u per mail voorbereidend educatief materiaal.