Naar hoofdinhoud
Tot en met de tweede week van maart zullen er verbouwingen aan de wc's in het bastion plaatsvinden. Het bastion is hierdoor op sommige dagen minder toegankelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum. We hopen op uw begrip.
kinderen in museum
kinderen in museum
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Voorjaarsvakantie

17 februari t/m 25 februari

Let op: vanwege onderhoud aan ons museum hebben wij, naast extra kinderkijkavonden, geen speciaal vakantieprogrammering. Het museum is wel geopend en toegankelijk voor bezoekers.

Kinderkijkavonden: 17, 21, 22 & 24 februari
Kijkavonden: 19 februari

Kinderkijkavonden

Let op: de kinderkijkavonden zijn uitverkocht

Met eigen ogen gasnevels, planeten en het maanoppervlak van dichtbij zien? Kom naar een Sterrenkijkavond op Sonnenborgh! Sterren kijken door de grote telescopen van Sonnenborgh plus een mini-college over wat er aan de sterrenhemel te zien is.

Elke Sterrenkijkavond bevat een mini-college over het heelal. Bij helder weer richten we de telescopen op de hemel en kan iedereen zelf de maan, planeten en sterren waarnemen. Bewolkt? Er is een slechtweer-programma: ook in het planetarium fonkelen de sterren en zie je de maan van dichtbij. Op de Kinderkijkavonden is er ook van alles te ontdekken over de maan, planeten en sterren in de proefjes. Hoe ontstaan kraters op de maan, hoeveel weeg jij op Mars en kun jij de naam van een ster vinden met een sterrenkaart?

Voor: families met kinderen van 6-12 jaar
Data: 17, 21, 22 & 24 februari
Tijden: inloop 19.00 uur. Kijkavond van 19:15 - 21:15 uur
 

Kinderen in de meridiaanzaal van Sonnenborgh

Ver weg komt dichterbij

Dinsdag t/m vrijdag, 11.00-17.00 uur.
Hoe snel reizen wij door het heelal? Ben jij gemaakt van sterrenstof? Welk wereldberoemd onderzoek is er op Sonnenborgh gedaan? Wat doet dat bastion onder de sterrenwacht? Hoe werkt een telescoop? Hoe meet je de tijd? Je komt erachter tijdens een bezoek aan de tentoonstelling Ver weg komt dichterbij. 

Voor: volwassenen en kinderen van 8+

Zon op zondag

Bezoek het museum en beklim de trappen naar de telescopen. Laat je uitleggen hoe de kijkers en de koepel waarin ze staan werken. Bij helder weer neem je ook een kijkje dóór de telescopen en bestudeer je de enige ster die overdag te zien is: de zon. Meer weten over de zon? Ga om 14.00 of 15.30 uur naar de zonnelezing. Op zondag 25 februari is er geen lezing, maar wél de Super Sunday Solar Science Show (14.00 en 15.30 uur). 

Voor wie: volwassenen en kinderen van 8+
Data: zo 18 februari en zo 25 februari 
Tijden: 13:00 - 17:00 
Entree: reguliere entreeprijzen. Vooraf reserveren is niet mogelijk.