0
Anka

Anka Konings: “Wat hier verborgen ligt, moet verteld worden.”

bestuurslid sinds 2014
“Sonnenborgh is van onschatbare waarde voor de stad. Het is echt gaaf, een bizar bijzondere plek en een ontdekking. Wat hier verborgen ligt moet verteld worden. Dat ik daar een bijdrage aan mag leveren, vind ik bijzonder. 

Na mijn eerste bestuursvergadering kreeg ik een uitgebreide rondleiding door het gebouw door de directeur. Toen sloeg de vonk over. Sonnenborgh was bezig met zijn toekomst en dat inspireerde mij om het verhaal van Sonnenborgh opnieuw vorm te willen geven: hoe ziet Sonnenborgh zichzelf, wat wil Sonnenborgh vertellen en aan wie? Het was een intensief traject met elkaar, en Sonnenborgh moest vooral dichtbij zichzelf blijven. Dit verhaal werd het startpunt voor de planvorming voor de nieuwe inrichting die we in 2018 samen geopend hebben.

Het bijzondere aan Sonnenborgh is de structuur met de vele vrijwilligers. De medewerkersbijeenkomsten zijn niet voor niets zo druk bezocht. Ik denk ook heel graag terug aan de Tour de France in 2015. Een feestelijke dag waar we vanaf het bastion een prachtig uitzicht hadden over de renners.”

Lievelingsplek: “Het zonnehuisje op het waarneemdak. Het ziet er simpel uit, maar heeft een grote rol gehad in de wetenschap.”