0
gertrude

Gertrude Laan: “Ik voel me trots als ik moet afsluiten.”

baliemedewerker sinds 2009
“Soms maak je gekke dingen mee bij de balie. Twee keer kwam hij langs: een man die uit een UFO was gestapt. In het museumwinkeltje was hij op zoek naar boeken om mee te nemen. In het museum had hij geen interesse.

Via de vrijwilligerscentrale werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op Sonnenborgh. Op mijn vraag wanneer ik kon beginnen, zei de bedrijfsleider: nu meteen. Twee minuten later zat ik achter de balie. En daar werk ik nu al tien jaar. Na enkele jaren ging mijn man mee en nu werkt hij er ook”.

Het is prettig om naar Sonnenborgh toe te gaan. Ik heb altijd gezegd: als ik stop met werken wil ik een paar dagen vrijwilligerswerk doen. Ik wil graag ergens heen waar ik verwacht word en dat er ook iets van mij wordt verwacht. Het team is leuk en er is veel waardering voor het werk dat je doet. Ik voel me trots als ik moet afsluiten en in het historische bolwerk rondloop. Dan loop je toch maar met die grote sleutelbos door het bastion!”

Lievelingsplek: “De bibliotheek, want lezen is mijn grote passie. De overdracht van kennis via boeken is indrukwekkend.”