Naar hoofdinhoud
Een echt stukje Mars in de tentoonstelling Spoorzoeken op Mars
Een echt stukje Mars in de tentoonstelling Spoorzoeken op Mars
Steun Sonnenborgh Steun Sonnenborgh
Steun Sonnenborgh Steun Sonnenborgh

Word donateur

Gaan de unieke collectie en het gebouw van Sonnenborgh - museum & sterrenwacht u aan het hart? Word dan donateur. Alle steun - groot of klein, eenmalig of meerjarig - is van harte welkom. Hiermee financieren we nieuwe tentoonstellingen, educatieve projecten of bijzondere aankopen.

Het planetarium van Sonnenborgh, aangeschaft met donaties

Steun ons

Als donateur steunt u het museum met een gift of fonds op naam. Met deze steun worden onderhoud, educatieve programma's, tentoonstellingen en aankopen mogelijk. Zo konden we in het verleden de Lunt-kijker aanschaffen, een prachtige meteoriet van 115 kilo en het mobiele planetarium waarmee we bij scholen op bezoek gaan. Zonder donateurs hadden we deze museale aankopen niet kunnen doen. Ook tentoonstellingen als Spoorzoeken op Mars en Meten = weten waren zonder donaties niet gerealiseerd.

De meteoriet van Sonnenborgh aangeschaft dankzij donaties
De Lunt-kijker van Sonnenborgh aangeschaft dankzij donaties

Vormen van steun

Eenmalige gift
Dit kan op twee manieren:

  1. U maakt zelf uw gift over op IBAN-rekeningnummer NL39 INGB 0000112420 ten name van Stichting Museum Sterrenwacht Sonnenborgh onder vermelding van 'gift' en uw naam.
  2. U doneert direct via Ideal. Hiervoor klikt u hier

Als u een gift gedaan heeft, weten we graag wie u bent. In dit formulier kunt u geheel vrijblijvend uw gegevens invullen. 

Periodieke gift
Wilt u Sonnenborgh meer dan eenmalig ondersteunen? Doe dan een periodieke gift en word Vriend van Sonnenborgh. Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier van de Belastingdienst te downloaden en in te vullen. Het formulier kunt u sturen naar Giovanni Stijnen, directeur Sonnenborgh, g.stijnen@sonnenborgh.nl

Fonds op naam
Een Fonds op naam is mogelijk met een schenking vanaf € 5000,-. U bepaalt zelf in overleg met het museum de doelstelling (bijvoorbeeld: educatie, collectie, tentoonstelling, speciale doelgroep) en naam van het fonds. Zo werd in 2012 het Prof. Dr. C.H. Wind Fonds opgericht, gesticht door een particuliere begunstiger. Het C.H. Wind Fonds heeft o.a. bijgedragen aan de tentoonstelling Spoorzoeken op Mars. Denkt u erover om een Fonds op naam te stichten? Neem dan contact op via directeur Giovanni Stijnen, g.stijnen@sonnenborgh.nl.

Kometen globule cg4

Fiscale voordelen van uw schenking

Stichting Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (culturele ANBI-status). Hierdoor komen schenkingen aan Sonnenborgh volledig ten goede aan het museum en geniet u als gever een aantal fiscale voordelen.

  • Een eenmalige gift kan op basis van de culturele ANBI-status van Sonnenborgh aftrekbaar zijn voor 125 %.
  • Een periodieke gift is volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting van de gever waarbij er geen drempel of maximumbedrag geldt. De voorwaarde waaraan een periodieke gift dient te voldoen is dat u vijf jaar achtereen of langer, minimaal eenmaal per jaar een vast bedrag geeft, en u deze regeling vooraf schriftelijk overeenkomt. 
Voor meer informatie kijkt u op de website van de Belastingdienst
Sonnenborgh van bovenaf

Contact

Wenst u meer informatie of advies over een eventuele schenking ? U kunt contact opnemen met directeur Giovanni Stijnen, g.stijnen@sonnenborgh.nl.