Naar hoofdinhoud
0
schemering zonnebloemen
schemering zonnebloemen
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Zomeravond in de tuin

30 juli
21.00 - 23.00 uur
entree: 12,50 euro

Kaarten reserveren

30 jul - Zomeravond in de tuin

Historische planten, muziek en de sterren

Sonnenborgh heeft een nieuwe museumtuin. Dit vieren we met een Zomeravond in de tuin! Kom op 30 juli naar Sonnenborgh voor een zomerse avond hoog boven de singel tussen het groen en de rijke geschiedenis van het bolwerk. Volg een rondleiding langs de planten en de historische plekken. Geniet met een drankje in de hand van de jazzy muziek van The Northern Friends. En kijk naar de sterren in het planetarium!

hortus botanicus et medicus

Hortusrondleiding

Honderden jaren geleden was er ook een tuin op Sonnenborgh: de eerste hortus van de Universiteit Utrecht. Hier groeiden geneeskrachtige planten en kruiden, bedoeld voor onderwijs en medicijnen. Ook in de nieuwe tuin vind je medicinale planten, zoals het stinkend nieskruid en de vrouwenmantel. Maar ook planten die doen denken aan sterren, planeten en de zon. Laat je op 30 juli rondleiden langs de bloembedden en de perken. Ondertussen vertellen de publieksbegeleiders alles over de gelaagde geschiedenis van de plek: van middeleeuws bastion tot hortus, chemisch lab, KNMI, beroemde sterrenwacht en museum.

planetarium

Planetarium

Bewolkt, nog niet donker genoeg? In het planetarium fonkelen de sterren altijd! Maak een virtuele reis door het heelal. Het planetarium is een bioscoop in de vorm van een halve bol. Je 'vliegt' er naar de maan, planeten, nevels, of nog verder weg. Op 30 juli zijn er doorlopend korte voorstellingen in het planetarium van Sonnenborgh.

Roos Dros

The Northern Friends

The Northern Friends spelen lichte jazz met een gypsyfeel, afgewisseld met mooie luisterliedjes en klassiekers van o.a. The Beatles. Ideaal voor een mooie zomeravond.

Zang: Roos Dros. Gitaar: Kris Heijnen. Gitaar & bas: Wouter van Dijk.

Beluister hier vast hoe Roos en Kris samen klinken!

 

bar in tuin

Bar

Op 30 juli staat Qeet achter de bar met lekkere wijnen, biertjes, kruidenthee en fris. Duurzaam en lokaal, zoals altijd.

logo utrecht 900

Utrecht 900

Zomeravond in de tuin is onderdeel van de Utrecht 900-programmering van Sonnenborgh ter ere van 900 jaar Utrecht.
Meer informatie over Utrecht 900 | Naar het programma-overzicht van Utrecht 900 op Sonnenborgh