Naar hoofdinhoud
schemering zonnebloemen
schemering zonnebloemen
Activiteiten Activiteiten
Activiteiten Activiteiten

Zomeravond in de tuin (uitverkocht)

Dit evenement is uitverkocht.

29 juli
21:00 - 23:00
entree: 14,75 euro

Koop tickets

29 jul - Zomeravond in de tuin

Historische planten, muziek en de sterren

Het is eindelijk zomer: tijd voor weer een zomeravond in onze prachtige museumtuin.
Kom op 29 juli naar Sonnenborgh voor een zomerse avond hoog boven de singel tussen het groen en de rijke geschiedenis van het bolwerk. Volg een rondleiding langs de planten en de historische plekken. Geniet met een drankje in de hand van de zomerse muziek van zangeres Sarah Isabel. En kijk naar de sterren in het planetarium!
Slecht weer? Jammer, maar geen probleem! De rondleiding door de tuin wordt dan een rondleiding door het museum. Verder blijft het programma deze avond hetzelfde, maar vind deze grotendeels plaats in het historische bastion. 

hortus botanicus et medicus

Hortusrondleiding

Honderden jaren geleden was er ook een tuin op Sonnenborgh: de eerste hortus van de Universiteit Utrecht. Hier groeiden geneeskrachtige planten en kruiden, bedoeld voor onderwijs en medicijnen. Ook in de nieuwe tuin vind je medicinale planten, zoals het stinkend nieskruid en de vrouwenmantel. Maar ook planten die doen denken aan sterren, planeten en de zon. Laat je op 29 juli rondleiden langs de bloembedden en de perken. Ondertussen vertellen de publieksbegeleiders alles over de gelaagde geschiedenis van de plek: van middeleeuws bastion tot hortus, chemisch lab, KNMI, beroemde sterrenwacht en museum.

planetarium

Planetarium

Bewolkt of nog niet donker genoeg? In het planetarium fonkelen de sterren altijd! Maak een virtuele reis door het heelal. Het planetarium is een bioscoop in de vorm van een halve bol. Je 'vliegt' er naar de maan, planeten, nevels, of nog verder weg. Op 29 juli zijn er doorlopend korte voorstellingen in het planetarium van Sonnenborgh.

sarah isabel

Sarah Isabel

Sarah Isabel won 2023 het Concours de la Chanson. Ze zingt eigen werk en covers waarbij haar repertoire varieert van Nederlandse kleinkunst muziek tot Franse chansons met invloeden van pop en jazzmuziek. Tijdens de zomeravond begeleidt zij zichzelf op de piano.

Bekijk hier meer informatie over Sarah Isabel.

bar in tuin

Bar

Op 29 juli staat Qeet achter de bar met lekkere wijnen, biertjes, kruidenthee en fris. Duurzaam en lokaal, zoals altijd.