Naar hoofdinhoud
Zaalhuur Zaalhuur
Zaalhuur Zaalhuur

Bruiloft

Sonnenborgh is officiële trouwlocatie en een prachtige plek om te trouwen. Gelegen in het groen, aan de rand van het centrum, met de monumentale ruimtes van het bastion en de sterrenwacht, vormt het een bijzonder decor voor een bijzondere dag. Klein en intiem of grootser met de blik op de sterren. Het kan allemaal. We gaan graag met je in gesprek over de invulling van jullie speciale dag.

Terreplein

Trouwen onder de sterren? Dat kan op het Terreplein van Sonnenborgh. De binnenplaats van het bastion is overdekt met een glazen dak dat uitkijkt op de (sterren)hemel en de sterrenwacht. Het 16e-eeuwse fort met z'n metersdikke muren en de kazematten geven een heel bijzondere sfeer. Het Terreplein is geschikt voor een trouwceremonie, -receptie, -feest. Het Terreplein plaats aan 80 tot 100 personen. Qeet en Onimoni zorgen dat de catering, inrichting en aankleding precies naar jullie wens zijn. Natuurlijk zijn geluidsinstallatie, presentatiemogelijkheden en wifi aanwezig.

Bibliotheek

De bibliotheek van Sonnenborgh uit 1909 is statig en tegelijkertijd intiem en warm. Een prachtige historische setting voor je trouwceremonie, -borrel en -diner, helemaal als je met een kleiner gezelschap bent. De ruimte biedt plaats aan maximaal 30 personen. De bibliotheek is voorzien van beamer, projectiescherm en wifi. 

Tuin en omloop

De tuin van Sonnenborgh en de omloop rond de oude sterrenwacht zijn ook te huur bij een bruiloft. Je gasten staan op de plek waar in 1639 de eerste botanische tuin van de Universiteit Utrecht aangelegd werd, met uitzicht op de Maliesingel en Utrecht-Oost. Een groene serene locatie voor je trouwreceptie of -diner. 

 

Aangeklede tafels op het Terreplein van Sonnenborgh

Catering, inrichting en aankleding

De catering en inrichting van jullie trouwdag op Sonnenborgh is in handen van cateraar Qeet. Zij weten precies waar jullie allemaal mee te maken krijgen en nemen heel graag het werk van de voorbereidingen uit handen. Of het nu gaat over de bruidstaart, rode loper, champagne, een dansfeest na de ceremonie of een 5-gangendiner aan mooi aangeklede tafels: Qeet verzorgt jullie speciale dag graag tot in de puntjes. 

Creatief en grafisch ontwerpbureau Onimoni kleedt in overleg met jullie de zalen aan. Op het grootse Terreplein kun je groot en feestelijk uitpakken, met bijvoorbeeld meterlange linten die vanaf het dak door de ruimte hangen, een lampionnenzee met sfeerverlichting, decoratieve bloemen. Maar ook persoonlijker aankleding met foto's of jullie huwelijkslogo is mogelijk.  

rookvrij

Sonnenborgh - Museum & Sterrenwacht is binnen openingstijden rookvrij.

 

Meer informatie of een optie doen?

Luister je bruiloft op

met een Sterrenkijkavond, kinderfeestje of rondleiding