Naar hoofdinhoud
down to earth
down to earth

Sonnenborgh Presents: Down to Earth

Sonnenborgh Presents: Down to Earth
Drie avonden, één onvergetelijke ervaring!  

20 juli, 3 & 17 augustus
20:00 – 23:00 uur
Prikkelarme editie: 31 augustus
€29.50 

TICKETS

Koop Tickets

Sonnenborgh presents: Down to Earth

Sonnenborgh presents: Down to Earth
Drie avonden, één onvergetelijke ervaring.

Wandel door de tuin waar de historie van Sonnenborgh tot leven komt, laat je horizon verbreden door Sabine Winters, dans tot je voeten pijn doen, bewonder de sterren en planeten door een van de grote kijkers van Sonnenborgh of vanaf het dak met uitzicht over de singel, wordt verrast door straattheater en prachtige kunst, maak een reis door de ruimte in het planetarium en geniet van exclusieve cocktails, speciaal ontworpen voor Sonnenborgh.

Kortom: duik in een intieme festivalwereld – laat je zintuigen ontwaken en ontdek Sonnenborgh, de aarde en het hele universum als nooit tevoren.

TICKETS
Sabine Winters door Maurits van Putten

Spreker: Sabine Winters

Sabine Winters werkt als freelance wetenschapsfilosoof, docent en onderzoeker met een sterke focus op de filosofie van de ruimte. Van januari tot en met juli 2023 deed Sabine onderzoek naar de rol van de verbeelding in ruimtewetenschap bij het Advanced Concepts Team van de European Agency. Sinds oktober 2023 zet ze haar onderzoek voort als extern PhD kandidaat aan de Universiteit Utrecht naar de rol van de verbeelding in de ruimtewetenschappen.

Als spreker combineert Sabine graag filosofische kwesties met praktische voorbeelden. Ze geeft workshops en lezingen over utopisch of dystopisch denken, de impact van technologie op de samenleving, en de rol van de verbeelding in de wetenschap.

Afbeelding: Dana Dijkgraaf

Koop tickets

Sonnenborgh presents: Down to Earth
verdwaalde astronaut

Kunst: interactief straattheater en co-creatieve kunst

Onder leiding van theatermakers Sjors & Ruud is er speciaal voor Down to Earth een interactief straattheater ontwikkeld. Een verwarde astronaut is gestrandt op de aarde, maar heeft geen idee waar ze is. Met jouw hulp probeert ze te achterhalen waar ze is en vooral ook op wat voor soort planeet ze terecht is gekomen. 

Daarnaast wordt er live gewerkt aan een kunstwerk... Door jou! Onder leiding van een nader bekend te maken kunstenaar kun je als bezoeker jouw steentje bijdragen aan een co-creatief kunstwerk. Het kunstwerk is pas af als alle edities van Down to Earth zijn geweest en alle bezoekers kunnen dan ook hun eigen bijdragen aan het kunstwerk leveren. 

Silent disco

Silent Disco, cocktails en meer!

Dans tot je er bij neervalt tijdens de Silent Disco in onze prachtige museumtuin met uitzicht op de Singel. Geniet met een drankje in de hand van de lekkerste deuntjes op een zelfgekozen zender, of loop naar beneden waar in het bastion de cocktailbar op je wacht. Vroeger experimenteerde scheikundige Johan Conrad Barchusen hier in zijn chemisch laboratorium. Vanavond is het de plek waar onze cocktailgeniën experimenteren met kruiden uit de tuin en toveren zij de lekkerste en exclusieve cocktails voor je samen.

Merz telescoop

Sterrenkijken en planetariumvoorstellingen

In de koepels tuur je door de grote telescopen van Sonnenborgh naar de sterren & planeten. Beklim de trappen naar het waarneemdak en leer alles over de sterrenbeelden die te zien zijn. 

Bewolkt of nog niet donker genoeg? In het planetarium fonkelen de sterren altijd! Maak een virtuele reis door het heelal. Het planetarium is een bioscoop in de vorm van een halve bol. Je 'vliegt' er naar de maan, planeten, nevels, of nog verder weg. Er zijn doorlopend korte voorstellingen in het planetarium van Sonnenborgh.

Oude hortus Sonnenborgh

Historische planten en kruiden van de hortus

Honderden jaren geleden was er ook een tuin op Sonnenborgh: de eerste hortus van de Universiteit Utrecht. Hier groeiden geneeskrachtige planten en kruiden, bedoeld voor onderwijs en medicijnen. Ook in de nieuwe tuin vind je medicinale planten, zoals het stinkend nieskruid en de vrouwenmantel. Maar ook planten die doen denken aan sterren, planeten en de zon. Laat je rondleiden langs de bloembedden en de perken en leer alles over de gelaagde geschiedenis van de plek: van middeleeuws bastion tot hortus, chemisch lab, KNMI, beroemde sterrenwacht en museum.

Koop tickets

SONNENBORGH PRESENTS: DOWN TO EARTH