0
Lezing en demonstratie over kometen in de collegezaal van Sonnenborgh
Lezing en demonstratie over kometen in de collegezaal van Sonnenborgh

Groepsprogramma

Bezoek je Sonnenborgh als groep? Dan is het mogelijk een rondleiding of mini-college te boeken als aanvulling op het museumbezoek. 

Rondleiding en uitleg bij de Merz-telescoop van Sonnenborgh
Historische lezing op het Terreplein van bastion Sonnenborgh

Rondleiding met mini-college

Tijdens een rondleiding laten onze publieksbegeleiders je het museum zien en vertellen ze de interessantste en mooiste achtergrondverhalen over de sterrenwacht, het bastion en het meteorologisch instituut. Op heldere avonden nemen ze je mee naar de telescopen en bekijk je de sterrenhemel van dichtbij. Je kunt bij het maken van de boeking altijd aangeven welke onderwerpen aan bod moeten komen. We denken graag met je mee om de rondleiding helemaal op maat te maken. Een rondleiding start altijd met een mini-college. Onze publieksbegeleiders beschikken over een bak met kennis over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, zoals exoplaneten, meteorieten, sterrenstelsels, het zonnespectrum, etc. Klik op de button hieronder om te zien welke colleges we standaard in ons repertoire hebben. 

uit deze mini-colleges kun je kiezen

Mini-colleges

Het is ook mogelijk om als groep uitsluitend een mini-college te boeken. Dit kan op Sonnenborgh, maar desgewenst kan een mini-college ook op locatie gegeven worden. We komen graag naar je toe. Voor het volgen van een mini-college is geen (sterrenkundige) voorkennis vereist. Onze publieksbegeleiders kunnen inspelen op het kennisniveau van de groep. Klik op de button hierboven om te zien welke mini-colleges we standaard geven.

Combineer je bezoek met een rondvaart

Koop een Museum Passe-Partout bij Rederij Schuttevaer
Rondleiding op Sonnenborgh met uitleg bij de zonnespectrograaf uit 1918

Meer informatie en boeken

Een rondleiding of mini-college kan ook buiten openingstijden plaatsvinden. Reserveer uiterlijk 3 weken van tevoren. De prijs van een rondleiding van 1,5 uur voor 12 personen is €75,-, exclusief de museumentree per persoon. De prijs van een mini-college is op aanvraag. Voor deelname aan een rondleiding en/of mini-college is het tonen van een coronatoegangsbewijs en identificatiebewijs vereist.