Naar hoofdinhoud
Op zondag 19 mei vindt de Utrechtse Marathon plaats. Sonnenborgh is hierdoor minder gemakkelijk bereikbaar.
Lezing en demonstratie over kometen in de collegezaal van Sonnenborgh
Lezing en demonstratie over kometen in de collegezaal van Sonnenborgh
Zien en doen Zien en doen
Zien en doen Zien en doen

Groepsprogramma

Bezoek je Sonnenborgh als groep? Dan is het mogelijk een rondleiding of mini-college te boeken als aanvulling op het museumbezoek. 

Sterrenkunde Sterrenkunde
Sterrenkunde Sterrenkunde
Rondleiding en uitleg bij de Merz-telescoop van Sonnenborgh
Historische lezing op het Terreplein van bastion Sonnenborgh

Rondleiding met mini-college

Tijdens een rondleiding laten onze publieksbegeleiders je het museum zien en vertellen ze de interessantste en mooiste achtergrondverhalen over de sterrenwacht, het bastion en het meteorologisch instituut. Op heldere avonden nemen ze je mee naar de telescopen en bekijk je de sterrenhemel van dichtbij. Je kunt bij het maken van de boeking altijd aangeven welke onderwerpen aan bod moeten komen. We denken graag met je mee om de rondleiding helemaal op maat te maken. Een rondleiding start altijd met een mini-college. Onze publieksbegeleiders beschikken over een bak met kennis over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, zoals exoplaneten, meteorieten, sterrenstelsels, het zonnespectrum, etc. Klik op de button hieronder om te zien welke colleges we standaard in ons repertoire hebben. 

uit deze mini-colleges kun je kiezen

Combineer je bezoek met een rondvaart

Koop een Museum Passe-Partout bij Rederij Schuttevaer
Rondleiding op Sonnenborgh met uitleg bij de zonnespectrograaf uit 1918

Meer informatie en boeken

Een rondleiding of mini-college kan ook buiten openingstijden plaatsvinden. Reserveer uiterlijk 3 weken van tevoren. De prijs van een rondleiding van 1,5 uur voor 15 personen is €80,-, exclusief de museumentree per persoon. De prijs van een mini-college is op aanvraag.