0
Een schoolklas krijgt les over de zon en de maan in de collegezaal
Een schoolklas krijgt les over de zon en de maan in de collegezaal

Primair onderwijs

Sonnenborgh biedt zes lesprogramma's voor het primair onderwijs: vijf gaan er over sterrenkunde en één over weerkunde. De lesprogramma's zijn ontwikkeld in een doorlopende leerlijn. Leerlingen worden uitgedaagd om als echte onderzoekers mee te denken. De programma's kunnen in het museum gegeven worden óf op school.

Praktische informatie

  • Alle lesprogramma's duren 1,5 uur. met uitzondering van het kleuterprogramma Dag Sonnie; dat duurt 1 uur.
  • De sterrenkundige lesprogramma's dragen direct bij aan de kerndoelen 42 (onderzoek van natuurkundige verschijnselen) en 46 (positie aarde t.o.v. zon). Het weerkundige lesprogramma draagt naast kerndoelen 42 en 46 ook bij aan kerndoel 43 (leren hoe je weer en klimaat kunt omschrijven met behulp van temperatuur, neerslag en wind).
  • In elk lesprogramma gebruiken wij als werkvormen: praten (interactieve presentatie in de collegezaal), kijken (door een telescoop ) en doen (onderzoek in het museum). Twee weken voordat uw school op bezoek komt bij Sonnenborgh, ontvangt u per mail voorbereidend educatief materiaal.
Een meteoriet van 4,5 miljoen jaar geleden aanraken op Sonnenborgh

Reserveren, begeleiding & kosten

Om een lesprogramma te reserveren neemt u contact op met het Bureau van Sonnenborgh via 030 820 1420 of info@sonnenborgh.nl. Schoolklassen kunnen Sonnenborgh op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden bezoeken. In verband met het boeken van begeleiders verzoeken wij u om een reservering minimaal drie weken van tevoren te maken.

Bij elk programma krijgt de groep per 15 leerlingen een begeleider vanuit Sonnenborgh. Daarnaast zorgt de school voor een begeleider per groep van 15 leerlingen.

Alle lesprogramma's kosten €75,- t/m 15 leerlingen en €150,- t/m 30 leerlingen. Scholen betalen alleen het tarief voor de rondleiding en geen museumentree.