Naar hoofdinhoud
Zaalhuur Zaalhuur
Zaalhuur Zaalhuur

Vergadering, seminar, lezing

Stijlvol vergaderen in de oorspronkelijke instituutsbibliotheek van de sterrenwacht. Een seminar of lezing op het Terreplein van het bastion of in de authentieke collegezaal van het sterrenkundig instituut. Sonnenborgh biedt volop gelegenheid voor kennisuitwisseling, op een plek met een lange wetenschappelijke traditie.

Bibliotheek

In de historische bibliotheek van de sterrenwacht kun je in alle rust vergaderen. De statige instituutsbibliotheek uit 1909 behoort tot de mooiste in zijn soort en verleent een prettige beslotenheid aan besprekingen. De bibliotheek biedt ruimte aan een vergadering van maximaal 14 personen. Een beamer, projectiescherm en wifi zijn aanwezig. Catering kan in overleg verzorgd worden.

Terreplein

Het Terreplein is de indrukwekkende binnenplaats van het 16e-eeuwse bastion, overdekt met een glazen dak. De ruimte biedt plaats aan 80 tot 100 personen. Koffie, thee, lunch en/of een afsluitende borrel kunnen verzorgd worden in de zaal. Het Terreplein is voorzien van een groot LCD-scherm voor presentaties, een geluidsinstallatie, een handmicrofoon op statief en wifi.

Collegezaal

De collegezaal uit 1909 heeft een klassieke collegezaal-opstelling en biedt plaats aan 35 personen. De gasten nemen plaats op de authentieke houten collegebanken, waar menig wetenschapper (waaronder volgens de overlevering Einstein) zijn eerste ideeën voor baanbrekend onderzoek opdeed. Aanwezig zijn een schoolbord, beamer, projectiescherm en wifi.

Vergaderzaal

De vergaderzaal is gelegen in ons museumgedeelte en biedt plaats aan 8 personen. De weg naar de vergaderzaal biedt een uniek kijkje achter de schermen van het museum. De vergaderzaal zelf is een professionele ingerichte ruimte waar we antieke en exclusieve collectiestukken tentoonstellen. Ook vind je hier foto’s met historische gebeurtenissen aan de muur. De vergaderzaal is voorzien van een groot LCD scherm voor presentaties en is er wifi.

Rookvrij

Sonnenborgh - Museum & Sterrenwacht is binnen openingstijden rookvrij.

 

Meer informatie of een zaal reserveren?

 

Dineren, borrelen & feesten in bastion en sterrenwacht

 

Trouwen onder de sterren