0

Vergadering, seminar, lezing

Stijlvol vergaderen in de oorspronkelijke instituutsbibliotheek van de sterrenwacht. Een seminar of lezing op het Terreplein van het bastion of in de authentieke collegezaal van het sterrenkundig instituut. Sonnenborgh biedt volop gelegenheid voor kennisuitwisseling, op een plek met een lange wetenschappelijke traditie.

Bibliotheek

In de 19e-eeuwse bibliotheek van de sterrenwacht kun je in alle rust vergaderen. De statige instituutsbibliotheek behoort tot de mooiste in zijn soort en verleent een prettige beslotenheid aan besprekingen. Normaal gesproken biedt de bibliotheek ruimte aan een vergadering van maximaal 16 personen. In coronatijd is de bibliotheek geschikt voor maximaal 5 personen. Een beamer, projectiescherm en wifi zijn aanwezig. Catering kan in overleg verzorgd worden.

Terreplein

Het Terreplein is de indrukwekkende binnenplaats van het 16e-eeuwse bastion, overdekt met een glazen dak. De ruimte biedt normaliter plaats aan maximaal 120 personen (staand, 80 personen zittend). Rekening houdend met de coronarichtlijnen biedt het Terreplein op dit moment plaats aan 20 tot 30 personen, afhankelijk van de opstelling van de zaal en de groepssamenstelling. Koffie, thee, lunch en/of een afsluitende borrel kunnen verzorgd worden in de zaal. Het Terreplein is voorzien van een groot LCD-scherm voor presentaties, een geluidsinstallatie, een handmicrofoon op statief en wifi.

Collegezaal

De 19e-eeuwse collegezaal heeft een klassieke collegezaal-opstelling en biedt normaliter plaats aan 35 personen. In tijden van corona kunnen er maximaal 10 personen in. De gasten nemen plaats op de authentieke houten collegebanken, waar menig wetenschapper (waaronder volgens de overlevering Einstein) zijn eerste ideeën voor baanbrekend onderzoek opdeed. Aanwezig zijn een schoolbord, beamer, projectiescherm en wifi.

 

Meer informatie of een zaal reserveren?

 

Dineren, borrelen & feesten in bastion en sterrenwacht

 

Trouwen onder de sterren